Netflix
Kép: MARCA

Iparági elemzők szerint a Netflix jelenleg még formálódó reklámstratégiája már jövőre is nagy pénzeket hozhat. 

Egy korábbi előrejelzés szerint a Netflix reklámbevételei 2025-re elérhetik az 1,2 milliárd dollárt, ám a MoffettNathanson újragombolta a számokat, és arra jutott, hogy ez az összeg akár 2,7 milliárd dollár is lehet. A becslés 1,7 milliárd dollárt tartalmaz az amerikai és kanadai (UCAN) üzletágából, 1 milliárd dollárt pedig a világ többi részéből. Az idei bevételek még vélhetően nem fognak nagyot durranni, 2023-ban már elérheti az 1 milliárd dolláros határt. Michael Nathanson, a MoffettNathanson elemzője úgy véli, a vállalat hirdetési bevételei

“2023-ban gyorsan megugorhatnak, és elérhetik az 1 milliárd dollárt”.

700 millió dollárt az UCAN-tól és 300 millió dollárt körülbelül tíz olyan nemzetközi piacról, amelyek várhatóan elindítják a hirdetésekkel támogatott csomagokat. A nemzetközi előrejelzés a The Wall Street Journal (WSJ) egyik jelentésére utal, amely szerint a streaming cég már most tíz nem UCAN-piacot tart szem előtt a hirdetésekkel: Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Mexikó, Dél-Korea, Japán és Ausztrália. A WSJ egy dokumentumra hivatkozva, amelyet a vállalat megosztott a reklámvásárlókkal, azt írta, hogy a streamingszolgáltató 2022 végére 4,4 millió egyedi nézőt prognosztizál világszerte, amely 2023 harmadik negyedévére több mint 40 millió egyedi nézőre nő. Ezek a nézők meghaladják majd a hirdetéstámogató tervezetekre előfizetők számát – tette hozzá a kiadvány, mivel valószínű, hogy egy adott előfizető háztartásban egynél több személy fogja nézni a szolgáltatást. Bár a Netflix hirdetési üzletága a becslések szerint jövőre már több mint 1 milliárd dollár bevételt fog hozni, 2027-ben pedig talán már 3,5 milliárd dollárt is, ez az elem még mindig csak egy kis szeletet fog képviselni a Netflix teljes tortájából. A vállalat hirdetési tervének másik célja az előfizetői növekedés megfiatalítása olcsóbb csomagokkal. Iparági megfigyelők arra számítanak, hogy az Egyesült Államokban a havi 7,99 dolláros kezdeti ár egy hirdetéssel támogatott csomagra vonatkozik, ami 2 dollárral kevesebb, mint a platform jelenlegi alapkínálata.

netflix
Kép: BBC

Ha ez a kiindulópont az Egyesült Államokban, és reprezentatív a nemzetközileg forgalmazott ajánlatok tekintetében, akkor Nathanson előrejelzése szerint a vállalat 2022-ben “szerény” 1,8 millió előfizetővel bővíti a hirdetésekkel támogatott szintet. Ez azon a feltételezésen alapul, hogy 2022 negyedik negyedévének közepéig elindítja a reklámmal támogatott opciót. Nathanson várakozásai szerint ez a szám 2023-ra 21,5 millióra, 2025-re pedig 39 millióra emelkedik. Várakozásai szerint 2027-re meghaladja a 48 milliót. Az elemző azonban arra számít, hogy a hirdetésekkel támogatott szint által ösztönzött kezdeti növekedés nagy része a “meglévő előfizetők lefelé pörgéséből” származik majd. Nathanson becslése szerint 2022-ben 1,8 millió reklámmal támogatott előfizető csak 200 ezerrel növeli a vállalat teljes előfizetőszámát. Az új reklámtámogatott opció által vezérelt növekmény azonban 2023-ban várhatóan 4,1 millió új előfizetőre javul.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSLight Reading